Imieniny: Ireny Jana



Kulinaria Zupy Krupnik
 
Krupnik

Informacje

Czas przygotowania
30
Czas gotowania
30
Poziom trudności
Cena

Lista składników

Ok. 20 dag wieprzowiny z kością, 2 marchwie, 1 pietruszka, kawałek selera, por, 4 średnie ziemniaki, 1/2 szklanki kaszy perłowej,
8 szklanek wody, 2 nóżki suszonych grzybów, 1-2 łyżki oleju Wielkopolskiego, sól, 1 łyżka siekanego kopru i 1 łyżka siekanej natki
Składniki dla:
4 osób

Krupnik Krupnik Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Pierwszą czynnością jaką wykonujemy jest ugotowanie wywaru z kości z przygotowana wcześniej włoszczyzną, grzybami  i 6 szklankami wody. Dla smaku możemy zasolić.

Gotujemy później naszą kaszę do miękkości, ale nie za miękko, bo później i tak w zupie dojdzie do siebie.  Wywar przecedzamy i gotujemy w nim pokrojone  ziemniaki. Kolejną czynnością jest połączenie wywaru z kaszą i ziemniakami. Solimy do smaku. Tak przygotowaną zupę musimy jeszcze zagotować. Można podać całość z pokrojoną natką pietruszki.                    

 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Jakie meble ogrodowe? View the latest post
Dzisiaj tak na dobrą sprawę na naszym rynku znajdziemy...

Re: JAki strój kąpielowy? View the latest post
Moim zdaniem strój kąpielowy powinien być przede wszystkim...

Re: Okulary przeciwsłoneczne. View the latest post
Wybór odpowiednich okularów przeciwsłonecznych jest...

Re: Wakacje Dominikana View the latest post
Powiem Wam szczerze, że sama bardzo chętnie wybrałabym...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM