Imieniny: Gertrudy Edmunda



Kulinaria Zupy Gulasz transylwański
 
Gulasz transylwański

Informacje

Czas przygotowania
1:20 godziny
Czas gotowania
1:20 godziny
Poziom trudności
Cena

Lista składników

1 kg mięsa gulaszowego
60 g smalcu
800 g kapusty kwaszonej
4 cebule
1 ząbek czosnku
250 ml kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
przyprawy: sól
Składniki dla:
4 osób

Gulasz transylwański Gulasz transylwański Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na smalcu. Dodaj pokrojone w kawałki mięso gulaszowe. Całość podsmaż i podlej wodą (ok.1/3 szklanki). Dodaj paprykę w proszku, kminek i roztarty z solą czosnek. Duś pod przykryciem przez ok. 40 min. Przypraw do smaku.

Kapustę pokrój i dodaj do mięsa. Wlej wodę tak, aby przykryła kapustę w garnku. Gotuj przez ok. 30 min od czasu do czasu mieszając.

Wymieszaj 1 łyżkę mąki z połową ilości śmietany i wlej do potrawy. Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż gulasz zgęstnieje.

Podawaj w głębokim naczyniu. Z wierzchu polej pozostałą śmietaną.

 

Przepis pochodz z kulinarneinspiracje.pl

 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Wakacje 2017 View the latest post
W tym roku juz po wakacjach, moze uda sie gdzieś do...

Re: Piwko w ramach relaksu? View the latest post
Czasami razem ze znajomymi, na koniec tygodnia w piatek,...

Re: Ile kosztuje wyprawka? View the latest post
To tak naprawde zalęzy od ciebie ile wydasz. Ja zawsze...

podróżowanie z dziećmi View the latest post
Słyszałyście o Smart Kid Belt? To sa takie specjalne...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM