Imieniny: Bernarda Samuela



Kulinaria Zupy Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung
 
Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung

Informacje

Czas przygotowania
15
Czas gotowania
25
Poziom trudności

Lista składników

4 średnie cebule,
2 duże pory (białe części),
1 łodyga selera naciowego,
4-5 średnich ziemniaków,
garść kiełków fasoli mung,
2 l wywaru z włoszczyzny lub kurczaka,
500 ml mleka, 250 ml białego,
wytrawnego wina,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
2 łyżki sklarowanego masła,
sok z cytryny lub ocet jabłkowy do smaku.
Składniki dla:
4 osób

Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

 

Kolejno dusić na maśle: pokrojone w półplasterki cebule, pokrojone pory i posiekanego selera naciowego. Dolać mleko i wino, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Całość dusić pod przykryciem do miękkości.Dolać bulion, połowę warzyw z płynem miksować w blenderze, dodać co reszty zupy. Zupę zagotować, dodajemy posiekane kiełki, doprawić do smaku sokiem z cytryny i podać z np. bagietką.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Rozpuszczalna czy sypana? View the latest post
Jak kawa to w ziarenkach, świeżo mielona :) tutaj znajdziecie...

Busy Europa View the latest post
Najlepsza firma oferująca przewóz busami po Europie...

Gabinet weterynaryjny View the latest post
Najlepszy gabinet weterynaryjny w Krakowie znajduje...

Telefony konferencyjne View the latest post
Gdybyście szukali telefonów konferencyujnych do dużej...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM