Imieniny: Marleny Seweryna



Kulinaria Zupy Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung
 
Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung

Informacje

Czas przygotowania
15
Czas gotowania
25
Poziom trudności

Lista składników

4 średnie cebule,
2 duże pory (białe części),
1 łodyga selera naciowego,
4-5 średnich ziemniaków,
garść kiełków fasoli mung,
2 l wywaru z włoszczyzny lub kurczaka,
500 ml mleka, 250 ml białego,
wytrawnego wina,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
2 łyżki sklarowanego masła,
sok z cytryny lub ocet jabłkowy do smaku.
Składniki dla:
4 osób

Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung Francuska zupa cebulowo-porowa z kiełkami fasoli mung Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

 

Kolejno dusić na maśle: pokrojone w półplasterki cebule, pokrojone pory i posiekanego selera naciowego. Dolać mleko i wino, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Całość dusić pod przykryciem do miękkości.Dolać bulion, połowę warzyw z płynem miksować w blenderze, dodać co reszty zupy. Zupę zagotować, dodajemy posiekane kiełki, doprawić do smaku sokiem z cytryny i podać z np. bagietką.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM