Imieniny: Emanuela Larysy Teodora



Kulinaria Zupy Botwinka
 
Botwinka

Informacje

Czas przygotowania
50 minut
Czas gotowania
50 minut
Poziom trudności
Cena

Lista składników

1 duża marchewka (młoda lub jesienna), starta na grubej tarce
1 pietruszka (młoda lub jesienna), starta na grubej tarce
1/2 kg botwinki wraz z buraczkami
2 litry bulionu (mięsnego lub z 2 kostek rosołowych wraz z 1 łyżką masła)
250 ml śmietany 18%
1 łyżeczka mąki zmieszana z odrobiną wody
2 łyżki soku z cytryny
jajko ugotowane na twardo
ser biały
Składniki dla:
3 osób

Botwinka Botwinka Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Marchewkę i pietruszkę jesienną pokroić w kostkę i chwilę podgotować w bulionie. Dodać drobno pokrojoną botwinkę. Jeśli używamy młodej marchewki i pietruszki nie musimy ich podgotowywać, gotujemy je w bulionie razem z botwinką. Wszystkie warzywa gotować na wolnym ogniu do miękkości, przez kilka minut. Dodać śmietanę wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotować ciągle mieszając, a na koniec dodać sok z cytryny. Podawać z dowolnymi dodatkami.

 

Przepis pochodz z kulinarneinspiracje.pl 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Transport do 3,5 tony View the latest post
Zobacz sobie na firmy transportowe łódzkie w portalu...

Serwis dla operatorów logistycznych View the latest post
Może ktoś z Was będzie zainteresowany, to zostawiam...

Re: Torby reklamowe View the latest post
Mnie osobiście pomysł z torbami reklamowymi bardzo...

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczyny jak z bajki to marzenie każdej kobiety....

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM