Imieniny: Alberta Leopolda



Kulinaria Pierogi Pierogi z soczewicą marki Halina, fetą, gorgonzolą i groszkiem
 
Pierogi z soczewicą marki Halina, fetą, gorgonzolą i groszkiem

Informacje

Czas przygotowania
30 min
Czas gotowania
5 min
Poziom trudności
Cena

Lista składników

Farsz:
? 1 szklanka soczewicy czerwonej Halina
? 1,5 szklanki groszku zielonego świeżego lub mrożonego
? 200 g fety
? 100 g gorgonzoli
? 2 ząbki czosnku
? sól
? pieprz
? 2?3 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego
 
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej (ok. 400 g) + do podsypywania
ok. 250 ml ciepłej wody
1 łyżka masła roztopionego
sól
Składniki dla:
4 osób

Pierogi z soczewicą marki Halina, fetą, gorgonzolą i groszkiem Pierogi z soczewicą marki Halina, fetą, gorgonzolą i groszkiem

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


Wykonanie:
1. Soczewicę czerwoną marki Halina ugotuj wg zaleceń producenta, ostudź.
2. Groszek ugotuj, ostudź, ugnieć widelcem (nie rozdrabniaj całego groszku, niech mniejsza część zostanie nierozdrobniona). Czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. Sery rozdrób widelcem.
4. Połącz soczewicę, z ugniecionym groszkiem, serami i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
5. Z podanych składników zagnieć ciasto. Nie podsypuj j go zbyt dużą ilością mąki, ciasto powinno być elastyczne, a przy tym miękkie i delikatne. Wyrobione ciasto zawiń w ściereczkę i odstaw na 15 minut.
6. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj koła. Nakładaj łyżeczką farsz i sklejaj pierogi. Odkładaj je na posypaną mąką tackę lub talerz.
7. Zagotuj w dużym garnku wodę, lekko ją osól. Partiami gotuj pierogi, 1–2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię wody.
8. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę tłuszczu i ugotowane pierogi smaż porcjami na lekko brązowy kolor.
9. Podawaj gorące z ulubionymi warzywami i/lub np. zimnym kefirem.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.
„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa, Polska
tel. : 022 651 79 04 do 07
fax.: 022 651 79 09
e-mail: sawex@sawexpl.com

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Ile kosztuje wyprawka? View the latest post
To tak naprawde zalęzy od ciebie ile wydasz. Ja zawsze...

podróżowanie z dziećmi View the latest post
Słyszałyście o Smart Kid Belt? To sa takie specjalne...

Re: Rossmann View the latest post
O wiele tańsza jest ta drogeria internetowa https://www.maxdrogeria.pl/....

firma transportowa View the latest post
Zastanawiam się nad założeniem firmy transportowej,...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM