Imieniny: Marleny Seweryna



Kulinaria Pierogi Pierogi lwowskie
 
Pierogi lwowskie

Informacje

Czas przygotowania
1 godzina
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
Cena

Lista składników

3 szklanki mąki
pół szklanki mleka
2 łyżki stołowe oleju
0,5 kg pełnotłustego twarogu
200 g kaszy gryczanej prażonej
400 g pieczarek
600 ml śmietany 30%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Składniki dla:
4 osób

Pierogi lwowskie Pierogi lwowskie Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Zarobić ciasto na pierogi. Mąkę przesianą przez sito zaparzyć gorącym mlekiem, dodać olej. Wyrobić. Odstawić.
Kaszę gryczaną ugotować do momentu rozgotowania. Ciasto wałkować i wycinać koła. Kaszę odparować. Wymieszać ją z twarogiem w proporcji 1:1. Doprawić do smau solą i pieprzem.

Ciasto na pierogi lwowskie nadziewać farszem gryczano-twarogowym. Wrzucać na wrzątek.

Przygotować sos. Pieczarki posiekać i podsmażyć. Dodać śmietanę. Sos musi zgęstnieć. Dodać zgnieciony czosnek. Doprawić do smaku.

 

Przepis z programu Ugotowani (TVN). 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM