Imieniny: Ireny Jana



Kulinaria Pierogi Pierogi lwowskie
 
Pierogi lwowskie

Informacje

Czas przygotowania
1 godzina
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
Cena

Lista składników

3 szklanki mąki
pół szklanki mleka
2 łyżki stołowe oleju
0,5 kg pełnotłustego twarogu
200 g kaszy gryczanej prażonej
400 g pieczarek
600 ml śmietany 30%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Składniki dla:
4 osób

Pierogi lwowskie Pierogi lwowskie Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Zarobić ciasto na pierogi. Mąkę przesianą przez sito zaparzyć gorącym mlekiem, dodać olej. Wyrobić. Odstawić.
Kaszę gryczaną ugotować do momentu rozgotowania. Ciasto wałkować i wycinać koła. Kaszę odparować. Wymieszać ją z twarogiem w proporcji 1:1. Doprawić do smau solą i pieprzem.

Ciasto na pierogi lwowskie nadziewać farszem gryczano-twarogowym. Wrzucać na wrzątek.

Przygotować sos. Pieczarki posiekać i podsmażyć. Dodać śmietanę. Sos musi zgęstnieć. Dodać zgnieciony czosnek. Doprawić do smaku.

 

Przepis z programu Ugotowani (TVN). 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Jakie meble ogrodowe? View the latest post
Dzisiaj tak na dobrą sprawę na naszym rynku znajdziemy...

Re: JAki strój kąpielowy? View the latest post
Moim zdaniem strój kąpielowy powinien być przede wszystkim...

Re: Okulary przeciwsłoneczne. View the latest post
Wybór odpowiednich okularów przeciwsłonecznych jest...

Re: Wakacje Dominikana View the latest post
Powiem Wam szczerze, że sama bardzo chętnie wybrałabym...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM