Imieniny: Antoniego Jana



Kulinaria Naleśniki i omlety Omlet po zbójnicku
 
Omlet po zbójnicku

Informacje

Czas przygotowania
25
Czas gotowania
20
Poziom trudności
Cena

Lista składników

2 jajka,
80 g boczku wędzonego,
1 ugotowany ziemniak,
1 mała cebulka,
1 pomidor,
pół małosolnego ogórka,
1 łyżka mleka,
1 łyżeczka masła lub oleju,
sól, pieprz
Składniki dla:
2 osób

Omlet po zbójnicku Omlet po zbójnicku Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Ziemniaka kroimy w plastry, sparzonego pomidora obieramy i kroimy z ogórkiem w kostkę, wędzonkę w paseczki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, jaja roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy wcześniej ugotowanego ziemniaka, pomidora, ogórka, cebulę oraz wędzonkę. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni  i wlewamy masę jajeczną . Smażymy tak, żeby spód się zarumienił. Podnosimy brzegi, żeby płynna masa spływała pod spód. Czekamy, aż wierzch się trochę zetnie. Składamy na pół. Podajemy posypując omlet posiekaną zieleniną, lub ulubionymi przyprawami.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Kredyt dla firm. View the latest post
Witam rozważam kredyt na rozruch małego przedsiębiorstwa....

Re: Krem do twarzy View the latest post
Hej, myśle, że znajdziesz cos ciekawego na https://jejustore.pl...

Księgowosc przez internet View the latest post
Hej, zamierzam otworzyc małe przedsiębiorstwo. Zamierzam...

buty komunijne View the latest post
Syn ma albe komunijna z czarnymi spodniami. Tylko teraz...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM