Imieniny: Romany Damiana



Kulinaria Kanapki i grzanki Tunjitas - wenezuelskie bułeczki
 
Tunjitas - wenezuelskie bułeczki

Informacje

Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
20 min
Poziom trudności
Cena

Lista składników

500g mąki 220 g zimnej wody 7 g suchych drożdży 5 g soli 125 g cukru 30 g masła 10 g mleka w proszku 1 jajko 10 g anyżu 10 g ekstraktu z wanilii
Składniki dla:
7 osób

Tunjitas - wenezuelskie bułeczki Tunjitas - wenezuelskie bułeczki Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem soli i anyżu. Po połączeniu składników dodać sól. Dobrze wyrobić ciasto, a następnie dodać anyż i jeszcze raz wyrobić. Miskę wysmarować masłem, przełożyć ciasto i przykryć folią spożywczą. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 24 części (jeżeli ktoś lubi większe bułeczki, to można podzielić na mniejszą ilość) i uformować okrągłe bułeczki. Ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę.

Wyrośnięte bułeczki naciąć na krzyż, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać dużą ilością cukru. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C, przez około 15-20 minut.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

EIDO View the latest post
Na stronie https://eido.pl/ trafiłam na bardzo fajne...

wfirma.pl View the latest post
Chciałabym samodzielne prowadzić sobie księgowość....

Re: Parca jako niania View the latest post
Umowa, ważna rzecz nawet ta o dzieło. Wzór znajdziesz...

Re: Praca przy orzechach -wyzysk? View the latest post
Jest tyle innych możliwości, chociażby praca zdalna....

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM