Imieniny: Rogera Serafiny



Kulinaria Kanapki i grzanki Bułki z wątróbką
 
Bułki z wątróbką

Informacje

Czas przygotowania
60 min
Czas gotowania
20 min
Poziom trudności

Lista składników

ROZCZYN:
6 dag drożdży
2/3 szkl ciepłego mleka
2 łyżki cukru
1/2 szkl mąki
CIASTO:
1 kg mąki
2 jajka
szkl ciepłego mleka
szczypta soli
kieliczek spirytusu lub wódki
1/3 kostki roztopionego masła
2 łyżki oleju
FARSZ:
40 dag wątróbki drobiowej
10 dag kaszy gryczanej
duża cebula
sól
pieprz
majeranek
olej do smażenia
Składniki dla:
5 osób

Bułki z wątróbką Bułki z wątróbką Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Składniki na rozczyn mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut.
Dodajemy mąkę, roztopione masło, jajka, spirytus, ciepłe mleko i sól. Wyrabiamy, wlewamy olej i jeszcze przez chwilę wyrabiamy. Odstawiamy do wyrosnięcia na ok 30 minut.
Kaszę gotujemy na sypko. Wątróbkę i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Duszimy ok 5 minut. Watróbkę mieszamy z kaszą i doprawiamy.
Z ciasta formujemy placki. Na środek kazdego nakładamy farsz, zawijamy by powstały podłużne wałeczki. Odkładamy do wyrośnięcia na ok 20 minut. Smażymy z obu ston na gorącym, głebokim oleju.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Wymiana walut online View the latest post
O wiele wygodniejsza forma płatności w obcych walutach...

Re: Wycieczka zagranicę View the latest post
Warto miec ze oba karte wielwoalutową https://www.igoriacard.com/....

Re: LAS na własność View the latest post
Cięcie drzew to nie taka łatwa sprawa. Wiadomo pozwolenie...

drukarka firma View the latest post
Jaka drukarkę wybrać do firmy. Drukujemy dużo. Wybrałam...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM