Imieniny: Macieja Marka



Kulinaria Inne Szynka wieprzowa pieczona w szynce włoskiej
 
Szynka wieprzowa pieczona w szynce włoskiej

Informacje

Czas przygotowania
3 godziny
Czas gotowania
2:30 godziny
Poziom trudności
Cena

Lista składników

1,6 kg szynki wieprzowej
50 ml oliwy z oliwek
otarta skórka z 1 cytryny
10-12 plastrów szynki włoskiej
1,5 łyżki bazylii
Sól, czarny pieprz
Składniki dla:
5 osób

Szynka wieprzowa pieczona w szynce włoskiej Szynka wieprzowa pieczona w szynce włoskiej Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Mięso umyj, osusz, posmaruj je oliwą z oliwek, natrzyj solą morską, czarnym pieprzem i bazylią. Następnie wstaw szynkę pod przykryciem do lodówki na około 2 godziny.   Po tym czasie wyjmij szynkę, wierzch posyp otartą skórką z cytryny i całość dokładnie owiń w plastry szynki włoskiej.

Ostrożnie obwiąż mięso sznurkiem, aby zachowało kształt podczas pieczenia, przełóż je do brytfanny i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 2 – 2,5 godziny. 
Po wyjęciu z piekarnika odstaw mięso na bok na około 15 minut. Dzięki temu „odpoczynkowi” szynka będzie krucha i soczysta.  Przed krojeniem zdejmij sznurek i podziel mięso na porcje. 

 

 
[lidl.pl]

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

EIDO View the latest post
Na stronie https://eido.pl/ trafiłam na bardzo fajne...

wfirma.pl View the latest post
Chciałabym samodzielne prowadzić sobie księgowość....

Re: Parca jako niania View the latest post
Umowa, ważna rzecz nawet ta o dzieło. Wzór znajdziesz...

Re: Praca przy orzechach -wyzysk? View the latest post
Jest tyle innych możliwości, chociażby praca zdalna....

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM