Imieniny: Antoniego Jana



Kulinaria Inne Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami
 
Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami

Informacje

Czas przygotowania
15
Czas gotowania
15
Poziom trudności
Cena

Lista składników

? 300 g ryżu brązowego marki Britta
? 3 dag tłuszczu
? 800 g świeżych grzybów
? duża cebula
? olej rzepakowy/masło klarowane
? 125-250 ml śmietany
? 1 jajko
? 40 g ostrego sera żółtego
? sól i pieprz
Składniki dla:
4 osób

Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


Ryż ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Grzyby oczyścić, opłukać, przyciąć trzony, pokroić w cienkie plasterki, dodać pokrojoną w krążki cebulę, olej lub masło, całość dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę ryżu, na nią warstwę duszonych grzybów, przykryć resztą ryżu. Rozmącić jajko ze śmietaną oraz odrobiną soli i wylać na ryż z grzybami. Górę posypać tartym serem, wstawić do piekarnika. Gdy ser lekko się zrumieni, wyjąć. Smacznego!

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Łóżka z materacem View the latest post
Szukacie dobrych łózek? Polecam zerknąć na tę ofertę...

Re: Gospodarcza budowa domu View the latest post
Polecam wybrać firmę Mawit, w ich ofercie znajduje...

Okna - sklep View the latest post
Nie wiesz gdzie kupić profesjonalne okna? Zdecydowanie...

Kwas hialuronowy View the latest post
Gdybyście szukali profesjonalnego gabinetu w którym...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM