Imieniny: Romany Damiana



Kulinaria Inne Pasta Tahini
 
Pasta Tahini

Informacje

Czas przygotowania
10
Czas gotowania
10
Poziom trudności
Cena

Lista składników

200 g sezamu białego
3?4 łyżki oleju Rapso
szczypta soli
Składniki dla:
2 osób

Pasta Tahini Pasta Tahini

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


1.Sezam prażymy na dużej patelni, cały czas mieszając i doprowadzając do lekkiego zbrązowienia (zbyt ciemny sezam staje się gorzki).
2.Uprażony sezam studzimy. Przesypujemy do misy malaksera (o dużej mocy) i blendujemy, stopniowo dodając olej, do uzyskania odpowiadającej nam gęstości.
3. Na koniec solimy do smaku, przekładamy do szczelnego pojemnika. Tahini można przechowywać w lodówce do miesiąca czasu

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

EIDO View the latest post
Na stronie https://eido.pl/ trafiłam na bardzo fajne...

wfirma.pl View the latest post
Chciałabym samodzielne prowadzić sobie księgowość....

Re: Parca jako niania View the latest post
Umowa, ważna rzecz nawet ta o dzieło. Wzór znajdziesz...

Re: Praca przy orzechach -wyzysk? View the latest post
Jest tyle innych możliwości, chociażby praca zdalna....

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM