Imieniny: Wincentego Wodzislawa



Kulinaria Inne Panierowane kalmary
 
Panierowane kalmary

Informacje

Czas przygotowania
1 godzina
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności

Lista składników

50 dag mrożonych krążków kalmarów
2 jaja
5 łyżek bułki tartej
Składniki dla:
4 osób

Panierowane kalmary Panierowane kalmary Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Kalmary rozmrozić, dokładnie opłukać, a następnie osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 30 minut do marynowania. Następnie osuszyć, obtoczyć w mące wymieszanej ze szczyptą soli i pieprzu. Następnie maczać w lekko ubitym jajku, a potem obtaczać w bułce, mocno dociskając panierkę. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać natychmiast z sosami i cząstkami cytryny.

 

Przepis znaleziona na a.pl 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Meble kuchenne View the latest post
Dodałbym jeszcze do tego Interio w Domotece ;). Bardzo...

Re: Sklep z meblami View the latest post
Ja ostatnio szukałam różnych mebli. Nie mogłam się...

Re: podróżowanie z dziećmi View the latest post
Jest to niewątpliwie ciekawa alternatywa dla typowych...

Re: Ból głowy View the latest post
Środków które pozwalają zwalczyć taką dolegliwość jest...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM