Imieniny: Emanuela Larysy Teodora



Kulinaria Inne Masło orzechowo-sezamowe
 
Masło orzechowo-sezamowe

Informacje

Czas przygotowania
10
Czas gotowania
20
Poziom trudności
Cena

Lista składników

300 g orzechów laskowych KRESTO
100 g sezamu KRESTO
40 ml oleju Rapso
sól
Składniki dla:
2 osób

Masło orzechowo-sezamowe Masło orzechowo-sezamowe

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


1. Orzechy przesypujemy na suchą patelnię i prażymy do czasu, aż nabiorą delikatnego, brązowego koloru. Cały czas potrząsamy patelnią, żeby nie przywarły.
2. Sezam prażymy na suchej patelni do czasu bardzo delikatnego zarumienienia.
3. Ostudzone orzechy, garstka po garstce pozbawiamy brązowej skórki, pocierając je dłońmi. Postępujemy tak ze wszystkimi orzechami.
4. Obrane orzechy, sezam i olej przekładamy do blendera o dużej mocy i blendujemy na jednolity krem lub pozostawiając odrobinę niezmielonych kawałków.
5. Solimy do smaku.
6. Gotowe masło przekładamy do słoika, zakręcamy i przechowujemy do miesiąca w lodówce.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Transport do 3,5 tony View the latest post
Zobacz sobie na firmy transportowe łódzkie w portalu...

Serwis dla operatorów logistycznych View the latest post
Może ktoś z Was będzie zainteresowany, to zostawiam...

Re: Torby reklamowe View the latest post
Mnie osobiście pomysł z torbami reklamowymi bardzo...

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczyny jak z bajki to marzenie każdej kobiety....

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM