Imieniny: Teresy Jadwigi



Kulinaria Inne Kotleciki z jaj
 
Kotleciki z jaj

Informacje

Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
15min
Poziom trudności
Cena

Lista składników

14-15 jajek
bułka tarta
2 male cebulki
2 łyżki szczypiorku posiekanego
przyprawy: sól, pieprz i Ziarenka Smaku
Składniki dla:
6 osób

Kotleciki z jaj Kotleciki z jaj Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

12 jaj ugotować na twardo i wystudzić. 

Cebulkę bardzo drobniutko posiekać w kostkę i delikatnie zeszklić na maśle lub oleju. 

Obrać jaja ze skorupy. Wystudzone albo bardzo drobno posiekać albo zmiażdżyć w malakserze. Ja miażdżę je tłuczkiem do ziemniaków z dziurkami :) 
Bardzo dokładnie je rozdrabniam i do takiej masy dodaję 2-3 jajka surowe aby związać masę. Czasem jak jajka są większe wystarczą dwa, jak mniejsze potrzeba trzy. Masa ma być plastyczna nie sucha. Do tego dodaję 2 łyżki posiekanego szczypiorku i zeszkloną cebulkę i przyprawiam do smaku. Ziarenka Smaku ziołowe bardzo poprawiają smak potrawy.
Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka dodać troszkę bułki tartej.

Formować z masy niewielkie kotleciki i delikatnie obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju kilka minut z obu stron.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM