Imieniny: Antoniego Jana



Kulinaria Inne Kluski na parze
 
Kluski na parze

Informacje

Czas przygotowania
60 min
Czas gotowania
10 min
Poziom trudności
Cena

Lista składników

Ciasto
3 szkl. mąki pszennej
1 szkl. cukru
1 jajko
1 żółtko
50 g świeżych drożdży
szczypta soli
2 łyżki oleju
Na nadzienie
250 ml jagód
cukier do smaku
łyżeczka mąki
Składniki dla:
3 osób

Kluski na parze Kluski na parze Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Do misy przesiać mąkę i sól. W rondelku podgrzać mleko do temperatury 37 stopni, wsypać cukier, wkruszyć drożdże, wbić jajka i żółtko. Wszystko wymieszać łyżką i od razu wlać do misy z mąką. Gdy składniki się połączą dodać olej i wyrabiać ok 10 min.

Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 30 min. do wyrośnięcia.

Jagody wymieszać z cukrem i mąką.

Gdy ciasto wyrośnie, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i rozwałkować na grubość 1 cm, wykrawać szklanką , wkładać nadzienie , sklejać i formować jak na pączki.

Kluski parować w garnku na podstawce pod przykryciem ok 10 min.

Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Kredyt dla firm. View the latest post
Witam rozważam kredyt na rozruch małego przedsiębiorstwa....

Re: Krem do twarzy View the latest post
Hej, myśle, że znajdziesz cos ciekawego na https://jejustore.pl...

Księgowosc przez internet View the latest post
Hej, zamierzam otworzyc małe przedsiębiorstwo. Zamierzam...

buty komunijne View the latest post
Syn ma albe komunijna z czarnymi spodniami. Tylko teraz...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM