Imieniny: Henryka Marty



Kulinaria Inne Domowa granola
 
Domowa granola

Informacje

Czas przygotowania
5
Czas gotowania
20
Poziom trudności
Cena

Lista składników

1 op. orzechów nerkowca Kresto (100 g)
1 op. orzechów pekan Kresto (100 g)
1 op. orzechów włoskich Kresto (100 g)
1 op. rodzynek Kresto (200 g)
400 g płatków owsianych pełnoziarnistych
4 łyżki wiórków kokosowych Kresto
2 łyżki oleju Rapso
10 łyżek miodu płynnego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka cukru z wanilią
szczypta soli
Składniki dla:
2 osób

Domowa granola Domowa granola

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
2. Orzechy posiekaj, ale nie na drobno, powinny być to większe kawałki. Przełóż do miski.
3. Dodaj płatki, cynamon, sól, olej, cukier z wanilią oraz miód. Całość dobrze wymieszaj i przełóż na blaszkę. Piecz w rozgrzanym do 160 °C piekarniku z termoobiegiem przez 20 minut, często mieszając.
4. Dodaj rodzynki oraz wiórki kokosowe. Wymieszaj i piecz jeszcze 7–10 minut, często mieszając.
5. Po przestudzeniu przełóż do słoika lub puszki. Domowa granola świetnie smakuje z mlekiem lub jogurtem.

Smacznego!

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: redukcja tkanki tłuszczowej View the latest post
Nie ma efektów bez wysiłku. W odchudzaniu trzeba zadbac...

Kredyt dla firm. View the latest post
Witam rozważam kredyt na rozruch małego przedsiębiorstwa....

Re: Krem do twarzy View the latest post
Hej, myśle, że znajdziesz cos ciekawego na https://jejustore.pl...

Księgowosc przez internet View the latest post
Hej, zamierzam otworzyc małe przedsiębiorstwo. Zamierzam...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM