Imieniny: Ireny Jana



Kulinaria Inne Bigos
 
Bigos

Informacje

Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
60 min
Poziom trudności

Lista składników

0 dkg kapusty kiszonej
Średnia główka kapusty
0,5 kg grzybów
2 cebule
1,5 pęta kiełbasy (ulubionej)
2 filety z kurczaka
2 kawałki żeberek
30 - 40 dkg wędzonki
koncentrat pomidorowy
sól i pieprz
ziele angielskie
4 liście laurowe
Składniki dla:
6 osób

Bigos Bigos

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Żeberka gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie. Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka z niewielka ilością wody z solą. Całość gotujemy aż zmięknie potem dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną. Grzyby myjemy moczymy w wodzie przez 30 min a następnie gotujemy przez ok. 30-40 min. Filety z kurczaka kroimy w kostkę a cebulę w piórka, całość przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni. Po usmażeniu dodajemy do kapusty na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę i wędzonkę i również dodajemy do kapusty. Do garnka wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy i zalewamy wywarem z ugotowanych grzybów, natomiast same grzyby kroimy. Całość gotujemy jakieś 49-50 min lub więcej. Na koniec dodajemy koncentratu pomidorowego oraz obrane mięso z żeberek

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Jakie meble ogrodowe? View the latest post
Dzisiaj tak na dobrą sprawę na naszym rynku znajdziemy...

Re: JAki strój kąpielowy? View the latest post
Moim zdaniem strój kąpielowy powinien być przede wszystkim...

Re: Okulary przeciwsłoneczne. View the latest post
Wybór odpowiednich okularów przeciwsłonecznych jest...

Re: Wakacje Dominikana View the latest post
Powiem Wam szczerze, że sama bardzo chętnie wybrałabym...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM