Imieniny: Marleny Seweryna



Kulinaria Inne Bakłażany nadziewane z anchois
 
Bakłażany nadziewane z anchois

Informacje

Czas przygotowania
1,2 godziny
Czas gotowania
45 minut
Poziom trudności

Lista składników

4 nieduże bakłażany
8 filecików anchois
16 czarnych oliwek
2 łyżki kaparów
Składniki dla:
4 osób

Bakłażany nadziewane z anchois Bakłażany nadziewane z anchois Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Bakłażany umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Każdą połówkę skropić sokiem z cytryny. Łyżką wydrążyć miąższ, który zachować. Anchois, oliwki, kapary, pietruszkę i miąższ drobno posiekać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany niezbyt drobno tymianek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku i po 5 minutach odcisnąć, a następnie dodać do farszu. Farsz po raz ostatni doprawić do smaku i układać w połówkach bakłażanów. Polać je oliwą i piec przez ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sałatką z pomidorów.

Przepis pochodzi z a.pl

 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM