Imieniny: Ireny Jana



Kulinaria Grzyby Flan grzybowy
 
Flan grzybowy

Informacje

Czas przygotowania
2 godziny
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności

Lista składników

45 g suszonych grzybów
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 i 1/2 szkl. kremówki 30%
4 jajka
przyprawy: sól, pieprz, tymianek świeży lub suszony
Składniki dla:
6 osób

Flan grzybowy Flan grzybowy Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Grzyby namocz ok. 1 godz. w ciepłej wodzie. Cebulę obierz, umyj i posiekaj w drobniutką kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na wolnym ogniu cebulę wraz z grzybami. Smaż aż cała woda wyparuje, a grzyby staną się lekko suche.

Grzyby przełóż do miski, wciśnij obrany czosnek, wlej śmietankę i rozbełtane jajka. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, dodaj przyprawy do smaku. Flan przelej najlepiej do silikonowych foremek po same brzegi. Jeśli takich nie posiadasz, wlej flan do innych foremek wysmarowanych oliwą. Zapiekaj ok. 35 minut w temp. 180°aż masa się zetnie i zarumieni. Początkowo flan urośnie, a następnie opadnie. Po zapieczeniu odważ delikatnie brzegi foremek, wyjmij flan i podawaj na ciepło z sałatką z pieczonych buraków (bez dodatku grzybów) lub kapustą z orzechami albo barszczem.

 

Przepis zaczerpnięty z  kulinarninspiracje.pl 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Jakie meble ogrodowe? View the latest post
Dzisiaj tak na dobrą sprawę na naszym rynku znajdziemy...

Re: JAki strój kąpielowy? View the latest post
Moim zdaniem strój kąpielowy powinien być przede wszystkim...

Re: Okulary przeciwsłoneczne. View the latest post
Wybór odpowiednich okularów przeciwsłonecznych jest...

Re: Wakacje Dominikana View the latest post
Powiem Wam szczerze, że sama bardzo chętnie wybrałabym...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM