Imieniny: Ireny Jana



Kulinaria Desery Lody czekoladowe z bitą śmietaną
 
Lody czekoladowe z bitą śmietaną

Informacje

Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
5 minut
Poziom trudności

Lista składników

4 gałki lodów czekoladowych
2 gałki lodów waniliowych
250 ml śmietany kremówki 36%

Sos czekoladowy:

1/4 szklanki mleka
? tabliczki czekolady
2 łyżeczki kakao
3 łyżki cukru (lub cukru waniliowego)

dekoracja:

2 świeże brzoskwinie
kilka czereśni
kilka truskawek
płatki migdałowe
draże czekoladowe i śmietankowe
Składniki dla:
4 osób

Lody czekoladowe z bitą śmietaną Lody czekoladowe z bitą śmietaną Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Ubij śmietanę i schowaj do lodówki. Możesz też mrozić bitą śmietanę podobnie jak lody, formując z niej dekoracyjne kształty.

Przygotuj sos czekoladowy: czekoladę połam na małe kawałki. Podgrzewaj wszystkie składniki na wolnym ogniu nie dopuszczając do wrzenia (ok. 3 - 5 min). Uważaj, aby czekolada się nie zważyła.

Ułóż na dnie pucharka bitą śmietanę. Dodaj do każdego pucharka 2 gałki lodów czekoladowych i 1 waniliowych. Całość udekoruj i polej sosem czekoladowym.

Jeżeli nie masz gotowych lodów czekoladowych, możesz zabarwić lody śmietankowe dodając kakao.

 

 

[kulinarneinspiracje.pl]

 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Jakie meble ogrodowe? View the latest post
Dzisiaj tak na dobrą sprawę na naszym rynku znajdziemy...

Re: JAki strój kąpielowy? View the latest post
Moim zdaniem strój kąpielowy powinien być przede wszystkim...

Re: Okulary przeciwsłoneczne. View the latest post
Wybór odpowiednich okularów przeciwsłonecznych jest...

Re: Wakacje Dominikana View the latest post
Powiem Wam szczerze, że sama bardzo chętnie wybrałabym...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM