Imieniny: Marka Jaroslawa



Kulinaria Desery Krem cytrynowy
 
Krem cytrynowy

Informacje

Czas przygotowania
30
Czas gotowania
10
Poziom trudności
Cena

Lista składników

4 cytryny
180 g cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 łyżki masła
4 jajka
3 łyżki żelatyny
bita śmietana
Składniki dla:
2 osób

Krem cytrynowy Krem cytrynowy Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

 Najpierw żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, aż do czasu, kiedy  uzyskamy białą masę. Dodajemy startą skórkę z 1 cytryny oraz wyciśnięty sok z 3 cytryn. Mieszamy, a następnie stawiamy na małym ogniu i gotujemy ok. 5 minut, stale mieszając.  Później żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzącej wody i dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy, żebyśmy nie mieli później niesmacznych grudek.  Odstawiamy z ognia i dodajemy masło. Mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy do masy cytrynowej. Ostrożnie mieszamy składniki i przelewamy do małych szklanek. Zabezpieczamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na min. 4 godziny. Możemy podać z bitą śmietaną i plastrami świeżej cytryny.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Kredyt dla firm. View the latest post
Zasadniczo jeżeli chodzi zarówno o kredyty dla firm,...

Re: Meble kuchenne View the latest post
Nie ma co narzekac na obecne oferty, meble są tak piękne,...

Re: Styl w mieszkaniu View the latest post
Styl minimalistyczny, taki gdzie nie ma zbędnych bibelotów,...

Re: Ogród marzeń View the latest post
Mnie marzy się ogród japoński. Na pewno kosztuje duzo...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM