Imieniny: Antoniego Jana



Kulinaria Desery Andrut przekładany masą
 
Andrut przekładany masą

Informacje

Czas przygotowania
130 min
Czas gotowania
10 min
Poziom trudności

Lista składników

1 andrut
1 margaryna
3/4 szklanki cukru (najlepiej pudru)
2 łyżki kakao
250 g mleka w proszku
3/4 szklanki chłodnej, przegotowanej wody
Składniki dla:
7 osób

Andrut przekładany masą Andrut przekładany masą Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

W rondelku na gazie rozpuść margarynę. Daj do ostudzenia (ok 25 min), a następnie chłodną margarynę zmieszaj/rozetrzyj z cukrem pudrem w makutrze przy użyciu oczywiście drewnianego tłuczka (kulki). Dodaj 2 łyżki kakao i dobrze rozetrzyj.

Pozostały nam 2 składniki do dodawania na przemian − mleko w proszku i przegotowana, chłodna woda.

Dodawaj na zmiane do makutry:

  • 2−3 łyzki mleka w proszku i rozcieraj z resztą składników
  • odrobinę przegotowanej wody i rozcieraj


Dodawaj mleko i wodę w takich ilościach, aby oba składniki skończyły się w tym samym momencie.

Przygotowaną masę rozsmaruj ładnie dużym nożem na andrucie, wstaw do lodówki i przyciśnij czymś ciężkim
Daj mu conajmniej kilka godzin, aby masa ładnie przeszła suchego wafla i wołaj przyjaciół.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Kredyt dla firm. View the latest post
Witam rozważam kredyt na rozruch małego przedsiębiorstwa....

Re: Krem do twarzy View the latest post
Hej, myśle, że znajdziesz cos ciekawego na https://jejustore.pl...

Księgowosc przez internet View the latest post
Hej, zamierzam otworzyc małe przedsiębiorstwo. Zamierzam...

buty komunijne View the latest post
Syn ma albe komunijna z czarnymi spodniami. Tylko teraz...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM