Imieniny: Jana Danuty



Kulinaria Dania z ziemniaków Ricotta z bazyliowym pesto
 
Ricotta z bazyliowym pesto

Ricotta z bazyliowym pesto Ricotta z bazyliowym pesto

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


Składniki:

• 250 g świeżego sera ricotta
• 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
• 2 pory
• 3 ziemniaki
• 20 czarnych oliwek Serpis
• pieprz i sól
• oliwa z oliwek extra virgin Olitalia


Sposób przygotowania:

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Kolekcjonowanie butelek po wodach? View the latest post
Mnie mój dziadek zaraził numizmatyką. Spędzam czas...

Re: Krem do twarzy View the latest post
Krem musi być odpowiednio dobrany do wieku i rodzaju...

Re: Gdzie zakupić długie kozaki? View the latest post
Teraz zdecydowanie najwyższa pora, aby pomyśleć o zakupie...

Re: Jasny blond - rozjaśniacz czy farba? View the latest post
Super sprawdza sie ten rozjaśniacz w sprayu https://www.maxdrogeria.pl/joanna-multi...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM