Imieniny: Rogera Serafiny



Kulinaria Dania z ziemniaków Ricotta z bazyliowym pesto
 
Ricotta z bazyliowym pesto

Ricotta z bazyliowym pesto Ricotta z bazyliowym pesto

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


Składniki:

• 250 g świeżego sera ricotta
• 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
• 2 pory
• 3 ziemniaki
• 20 czarnych oliwek Serpis
• pieprz i sól
• oliwa z oliwek extra virgin Olitalia


Sposób przygotowania:

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Wymiana walut online View the latest post
O wiele wygodniejsza forma płatności w obcych walutach...

Re: Wycieczka zagranicę View the latest post
Warto miec ze oba karte wielwoalutową https://www.igoriacard.com/....

Re: LAS na własność View the latest post
Cięcie drzew to nie taka łatwa sprawa. Wiadomo pozwolenie...

drukarka firma View the latest post
Jaka drukarkę wybrać do firmy. Drukujemy dużo. Wybrałam...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM