Imieniny: Roberta Eleonory



Kulinaria Dania z ziemniaków Ricotta z bazyliowym pesto
 
Ricotta z bazyliowym pesto

Ricotta z bazyliowym pesto Ricotta z bazyliowym pesto

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


Składniki:

• 250 g świeżego sera ricotta
• 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
• 2 pory
• 3 ziemniaki
• 20 czarnych oliwek Serpis
• pieprz i sól
• oliwa z oliwek extra virgin Olitalia


Sposób przygotowania:

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

wynajem mieszkania View the latest post
Przeprowadzam się do narzeczonego i chce moje mieszanie...

faktury View the latest post
Szukam programu do wystawiania faktur. U nich widziałam...

Re: Wasz ostatni zakup. View the latest post
Mój ostatni zakup, to nowa pościel - kupiłam kilka...

Re: spalacze tłuszczu View the latest post
Zobacz sobie na dietę warzywną jadłospis masz tu https://www.zielonomicatering.pl/o-diec...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM