Imieniny: Urszuli Hilarego



Kulinaria Dania z ziemniaków Kuleczki ziemniaczane
 
Kuleczki ziemniaczane

Informacje

Czas przygotowania
1,5 godziny
Czas gotowania
45 minut
Poziom trudności
Cena

Lista składników

Ok. kg ziemniaków,
2 żółtka,
5 łyżek tartego parmezanu,
średnia cebulka,
łyżka masła,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki, s
ól, pieprz, olej do smażenia
Panierka: 2 jajka, mąka, bułka tarta
Składniki dla:
4 osób

Kuleczki ziemniaczane Kuleczki ziemniaczane Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Gdy ostygną ubijamy je porządnie na puree, dodajemy żółtka i ser.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle do momentu aż zacznie się rumienić. Dodajemy ją wraz z pietuszka i przyprawami do masy ziemniaczanej. Wszystko porządnie mieszamy.
Z przyrządzonej masy formujemy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Jajka rozbijamy w miseczce, do drugiej wsypujemy mąkę, do trzeciej tartą bułkę. Obtaczamy kulki kolejno w mące, jajku i bułce- najlepszym sposobem, żeby się w tym wszystkim za bardzo nie ubabrać jest wrzucanie po kilka kulek do miseczek i potrząsanie, wtedy same oblepią się panierką.
Smażymy gotowe kuleczki w głębokim tłuszczu ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM