Imieniny: Anety Bogdana



Kulinaria Dania z ryżem Wegańskie curry z zielonych warzyw z ryżem białym marki Britta
 

Informacje

Czas przygotowania
30
Czas gotowania
0
Poziom trudności
Cena

Lista składników

? 2 woreczki ryżu białego marki Britta

? 1 brokuł

? 20 dag groszku cukrowego

? 3 kłącza selera naciowego

? pęczek szczypioru z cebulką

? 2 główki kapusty rzymskiej (małe)

? 1/3 zielonej części pora

? 1 papryczka chili

? 2 łyżki drobno pokrojonego imbiru

? 5 średnich główek czosnku

? 1 mleczko kokosowe 400 ml

? zielona pasta curry

? 5 kulek szpinaku mrożonego

? 1 limonka

? 4 łyżki oleju

? sos sojowy

? 1 łyżka curry

? sól, pieprz

Składniki dla:
3 osób

Wegańskie curry z zielonych warzyw z ryżem białym marki Britta Wegańskie curry z zielonych warzyw z ryżem białym marki Britta

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


1. Warzywa myjemy. Brokuł kroimy na średnie kawałki, kapustę rzymską przekrawamy na pół. Szczypior obieramy. Czosnek oraz imbir drobno kroimy.

2. W dużym garnku gotujemy 3 litry wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli, wrzucamy pokrojony brokuł na 3–4 minuty, wyciągamy przy pomocy łyżki cedzakowej. Następnie groszek, por oraz kapustę rzymską blanszujemy przez około 3 minuty i wyciągamy łyżką cedzakową.

3. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i imbir, całość szklimy 1–2 minuty często mieszając. Dodajemy brokuł, lekko go zarumieniamy często mieszając. Następnie dodajemy połówki kapusty rzymskiej cięciem ku dołowi. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy część groszku oraz szczypior. Smażymy chwilę mieszając.

4. Warzywa na patelni doprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i curry. Następnie przekładamy je do dużej miski dodając świeży seler naciowy oraz zblendowane strączki groszku. Całość skrapiamy limonką.

5. W międzyczasie gotujemy ryż według zaleceń producenta.

6. Mleczko kokosowe przelewamy do blendera, dodajemy rozmrożony szpinak i blendujemy, aby uzyskać ładny zielony kolor.

7. Mleczko przelewamy na opróżnioną patelnię, zagotowujemy, dodajemy pastę curry, ilość według własnych upodobań smakowych – uwaga, zwykle jest ostra! Powstały sos ewentualnie doprawiamy dodatkowo do smaku.

8. Ryż i sos wykładamy na misę z warzywami. Ozdabiamy według upodobań.



Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Meble kuchenne View the latest post
Dodałbym jeszcze do tego Interio w Domotece ;). Bardzo...

Re: Sklep z meblami View the latest post
Ja ostatnio szukałam różnych mebli. Nie mogłam się...

Re: podróżowanie z dziećmi View the latest post
Jest to niewątpliwie ciekawa alternatywa dla typowych...

Re: Ból głowy View the latest post
Środków które pozwalają zwalczyć taką dolegliwość jest...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM