Imieniny: Marcelego Wlodzimierza



Kulinaria Dania z ryżem Risotto z karczochami i brokułami
 
Risotto z karczochami i brokułami

Informacje

Czas przygotowania
1 godzina
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności

Lista składników

400 g ryżu do risotto (najlepiej arborio)
2 serca karczochów (mogą być z puszki)
100 g zielonego groszku (może być z puszki)
1 nieduży brokuł
zioła prowansalskie
Składniki dla:
4 osób

Risotto z karczochami i brokułami Risotto z karczochami i brokułami Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Brokuł umyć i podzielić na jak najmniejsze różyczki, dodać do cebuli. Chwilę razem poddusić, po czym dodać ryż. Wlać wino i ok. 1/2 bulionu, wsypać zioła i dokładnie wymieszać. Dusić na niewielkim ogniu pod prykryciem, często mieszając. Gdy ryż pochłonie płyn, dolewać stopniowo pozostały bulion. Gdy ryż jest już miękki na zewnątrz, ale nadal twardy w środku, dodać odsączony groszek oraz pokrojone na ćwiartki serca karczochów. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę razem podgrzewać, po czym zdjąć przykrywkę i odparować resztę płynu. Podawać posypane startym parmezanem.


Przepis zaczerpnięty z a.pl 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Jakie drzewka do ogrodu? View the latest post
Najlepiej zwrócić się o pomoc do firm zajmujących się...

Park linowy View the latest post
Gdybyście nie wiedzieli gdzie wybrać się na weekend,...

Hotel pod Warszawą View the latest post
Gdybyście szukali hotelu do zorganizowania konferencji...

Sklep z łózkami View the latest post
Najlepsze łóżka znajdziecie w sklepie https://visby.com.pl/
mają...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM