Imieniny: Lucji Otylii



Kulinaria Dania z ryżem Risotto z karczochami i brokułami
 
Risotto z karczochami i brokułami

Informacje

Czas przygotowania
1 godzina
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności

Lista składników

400 g ryżu do risotto (najlepiej arborio)
2 serca karczochów (mogą być z puszki)
100 g zielonego groszku (może być z puszki)
1 nieduży brokuł
zioła prowansalskie
Składniki dla:
4 osób

Risotto z karczochami i brokułami Risotto z karczochami i brokułami Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Brokuł umyć i podzielić na jak najmniejsze różyczki, dodać do cebuli. Chwilę razem poddusić, po czym dodać ryż. Wlać wino i ok. 1/2 bulionu, wsypać zioła i dokładnie wymieszać. Dusić na niewielkim ogniu pod prykryciem, często mieszając. Gdy ryż pochłonie płyn, dolewać stopniowo pozostały bulion. Gdy ryż jest już miękki na zewnątrz, ale nadal twardy w środku, dodać odsączony groszek oraz pokrojone na ćwiartki serca karczochów. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę razem podgrzewać, po czym zdjąć przykrywkę i odparować resztę płynu. Podawać posypane startym parmezanem.


Przepis zaczerpnięty z a.pl 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Wasz ostatni zakup. View the latest post
Ja kupiłam rewelacyjne kosmetyki http://jejustore.pl/....

Re: Biznes - i co dalej? View the latest post
Tylko po co od razu księgowa jak mozesz zaopatrzysz...

faktura View the latest post
Szukam programu do wystawiania faktur. U nich widziałam...

komunia View the latest post
Za 2 lata mamay komunie córeczki. Sale juz wybrałam...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM