Imieniny: Teresy Jadwigi



Kulinaria Dania z ryżem Risotto z groszkiem
 
Risotto z groszkiem

Informacje

Czas przygotowania
1 godzina
Czas gotowania
45 minut
Poziom trudności

Lista składników

300 g ryżu arborio
100 g tartego parmezanu
100 g groszku
? łyżeczki szafranu
Składniki dla:
4 osób

Risotto z groszkiem Risotto z groszkiem Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Na patelni z grubym dnem rozgrzać masło i olej. Wrzucić ryż i smażyć przez 2 – 3 minuty. Następnie wlać wino. Dusić na niewielkim ogniu, często mieszając. Gdy ryż wchłonie wino, wlewać stopniowo bulion. Dusić do chwili, gdy ziarna ryżu w środku zmiękną. Dorzucić ser, zmiażdżony czosnek oraz szafran, a także sól i pieprz do smaku. Pod koniec duszenia dodać groszek.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM