Imieniny: Agnieszki Jaroslawa



Kulinaria Dania z ryżem Gołąbki wegetariańskie z ryżem 4 kolory marki Britta i soczewicą marki Halina
 
Gołąbki wegetariańskie z ryżem 4 kolory marki Britta i soczewicą marki Halina

Informacje

Czas przygotowania
30
Czas gotowania
30
Poziom trudności
Cena

Lista składników

1 op. ryżu 4 kolory marki Britta
1 szklanka suchej soczewicy marki Halina
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula
4 duże ząbki czosnku
1 duża marchewka
olej
sól
pieprz
kilka kropli tabasco (wg uznania)
12?15 dużych liści kapusty
2?15 zblanszowanych liści pora (opcjonalnie)
3/4 szklanki bulionu warzywnego

Dodatkowo
1/2 kg pomidorów koktajlowych
gałązki tymianku, koszyczki fenkułu (opcjonalnie)

Składniki dla:
4 osób

Gołąbki wegetariańskie z ryżem 4 kolory marki Britta i soczewicą marki Halina Gołąbki wegetariańskie z ryżem 4 kolory marki Britta i soczewicą marki Halina

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


1. Soczewicę ugotuj dzień wcześniej według zaleceń producenta.
2. Kapustę sparz we wrzątku. W tym celu wkładaj liście kapusty na ok. 2 minuty do wrzątku, następnie przelewaj je zimną wodą.
3. Usuń zgrubienia z kapusty.
4. Ugotuj ryż według wskazań producenta.
5. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchewkę obierz i zetrzyj na największych oczkach. Pieczarki umyj pod bieżącą wodą i zetrzyj na największych oczkach.
6. Rozgrzej 4 łyżki oleju, dodaj cebulę i czosnek, chwilkę blanszuj, mieszając. Dodaj pieczarki i mieszając doprowadź do odparowania wody.
7. Zawartość patelni przełóż do miski, dodaj tam także ugotowany ryż. Całość wymieszaj i dopraw.
8. Kolejne liście kapusty napełnij solidną porcją farszu i złóż kształtując gołąbki. Przydatny tu może być por, którym można owinąć gołąbki, jak paczuszki. Postępuj tak ze wszystkimi gołąbkami.
9. Dno garnka wyłóż liśćmi kapusty, na nie wyłóż gołąbki poprzesypywane pokrojonymi pomidorkami, następnie kolejne warstwy gołąbków i pomidorków. Wlej 3/4 szklanki bulionu warzywnego, ułóż na gołąbkach koszyczki fenkułu oraz gałązki tymianku. Przykryj pozostałymi liśćmi i włóż do piekarnika z ustawioną opcją termoobieg na 35 minut. Po tym czasie ściągnij zewnętrzne liście i już w normalnym trybie (góra-dół) dopiecz gołąbki przez ok. 15 minut (sprawdź ich upieczenie nakłuwając gołąbek ostrym nożem).

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: redukcja tkanki tłuszczowej View the latest post
Nie ma efektów bez wysiłku. W odchudzaniu trzeba zadbac...

Kredyt dla firm. View the latest post
Witam rozważam kredyt na rozruch małego przedsiębiorstwa....

Re: Krem do twarzy View the latest post
Hej, myśle, że znajdziesz cos ciekawego na https://jejustore.pl...

Księgowosc przez internet View the latest post
Hej, zamierzam otworzyc małe przedsiębiorstwo. Zamierzam...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM