Imieniny: Wincentego Wodzislawa



Kulinaria Dania z makaronem Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem
 
Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem

Informacje

Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności

Lista składników

makaron Ravioli 700 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietanka kremowa 30% 0.75 szklanka
masło 2 łyżka
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
parmezan 4 łyżka
Składniki dla:
4 osób

Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)
  1. Gotujemy ravioli w dużej ilości osolonej wody, aż będą al dente. Jednocześnie podgrzewamy 1 minutę połowę śmietanki i masło na dużej patelni o pogrubionym dnie, aż masło się roztopi. Odcedzamy ravioli i natychmiast dodajemy do sosu śmietankowego.
  2. Gotujemy 30 sekund, mieszając, a następnie dodajemy resztę śmietanki oraz pieprz, gałkę muszkatołową i parmezan.
  3. Trzymając patelnię na ogniu, mieszamy kilka sekund, aż ravioli dokładnie pokryją się sosem. Podajemy z parmezanem.

 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Meble kuchenne View the latest post
Dodałbym jeszcze do tego Interio w Domotece ;). Bardzo...

Re: Sklep z meblami View the latest post
Ja ostatnio szukałam różnych mebli. Nie mogłam się...

Re: podróżowanie z dziećmi View the latest post
Jest to niewątpliwie ciekawa alternatywa dla typowych...

Re: Ból głowy View the latest post
Środków które pozwalają zwalczyć taką dolegliwość jest...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM