Imieniny: Aleksandra Bazylego



Kulinaria Dania rybne Ryba po grecku
 
Ryba po grecku

Informacje

Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
60 min
Poziom trudności

Lista składników

Mała kapusta pekińska
3 średnie cebule
średni bakłażan
2 młode cukinie
średni seler
2-3 marchewki
po 2 papryki żółte i czerwone
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie i liście laurowe
vegeta
papryka
pieprz
zioła
czosnek
maggi
cukier
olej
Składniki dla:
6 osób

Ryba po grecku Ryba po grecku Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Wszystkie warzywa rozdrabniam malakserem na drobniutką kosteczke i przekładam do duzego rondla. Wlewam ok 1/3 − 1/2 szklanki oleju i dodaję liście laurowe i ziele angielskie oraz przyprawy. Podlewam szklanką wody i duszę często mieszając. Gdy warzywa są prawie miękkie, dodaję słoiczek koncentratu pomidorowego oraz cukier.

Duszę razem do miękkości i odparowania wody.

Osobno smażę opanierowane, niewielkie kawałki ryby (filet, kostka) i podaję z sosem warzywnym.

Nadmiar ryby i sosu układam warstwowo i wkładam do lodówki − podaję także na zimno z pieczywem z masłem.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Sklep z urządzeniami gastronomicznymi View the latest post
Na pewno szukając tego rodzaju wyposażenia, dobrym...

Wybór dobrego gabinetu psychologicznego View the latest post
Powiedzcie mi proszę, czym kierowaliście się, wybierając...

Re: Ciagle zmeczenie View the latest post
To tez mogą być początki depresji, poczytaj o jej objawach....

Re: Separacja. View the latest post
Znajoma miała ostatnio sprawę i z tego co wiem to korzystała...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM