Ryba po grecku
Imieniny: Ilony Klary



Kulinaria Dania rybne Ryba po grecku
 
Ryba po grecku

Informacje

Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
60 min
Poziom trudności

Lista składników

Mała kapusta pekińska
3 średnie cebule
średni bakłażan
2 młode cukinie
średni seler
2-3 marchewki
po 2 papryki żółte i czerwone
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie i liście laurowe
vegeta
papryka
pieprz
zioła
czosnek
maggi
cukier
olej
Składniki dla:
6 osób

Ryba po grecku Ryba po grecku Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Wszystkie warzywa rozdrabniam malakserem na drobniutką kosteczke i przekładam do duzego rondla. Wlewam ok 1/3 − 1/2 szklanki oleju i dodaję liście laurowe i ziele angielskie oraz przyprawy. Podlewam szklanką wody i duszę często mieszając. Gdy warzywa są prawie miękkie, dodaję słoiczek koncentratu pomidorowego oraz cukier.

Duszę razem do miękkości i odparowania wody.

Osobno smażę opanierowane, niewielkie kawałki ryby (filet, kostka) i podaję z sosem warzywnym.

Nadmiar ryby i sosu układam warstwowo i wkładam do lodówki − podaję także na zimno z pieczywem z masłem.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Producent meble View the latest post
Funkcjonalne meble do biura, systemy kuchenne, stelaże...

Re: Meble do przedpokoju View the latest post
W przedpokoju mam tylko wieszak i duże lustro w ozdobnej...

Re: Siłownia? View the latest post
Przede wszystkim aby trening przyniósł oczekiwane efekty,...

Re: Niska samoocena View the latest post
Z takim problemem to najlepiej do psychologa https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM