Imieniny: Jana Pawla



Kulinaria Dania rybne Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta
 
Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta

Informacje

Czas przygotowania
10
Czas gotowania
20
Poziom trudności
Cena

Lista składników

2 torebki ryżu jaśminowego marki Britta (200g)
500 g fileta z łososia
100 g sera żółtego
4 łyżki przecieru pomidorowego
marchewka
brokuł
pietruszka
kawałek selera
nieduży por
2 cebule
olej np. rzepakowy
spora szczypta mielonej słodkiej papryki
natka pietruszki
sól, pieprz, cukier


Składniki dla:
2 osób

Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)


Fileta pokroić na mniejsze kawałki posolić i popieprzyć. Na niewielkiej ilości oleju lekko je podsmażyć. Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski, a następnie poddusić na łyżce oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć na sitku, dodać przecier pomidorowy, uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby. Risotto doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, lekko wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wygładzić powierzchnię posypać startym serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Przed podaniem posypać natką.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Kolekcjonowanie butelek po wodach? View the latest post
Mnie mój dziadek zaraził numizmatyką. Spędzam czas...

Re: Krem do twarzy View the latest post
Krem musi być odpowiednio dobrany do wieku i rodzaju...

Re: Gdzie zakupić długie kozaki? View the latest post
Teraz zdecydowanie najwyższa pora, aby pomyśleć o zakupie...

Re: Jasny blond - rozjaśniacz czy farba? View the latest post
Super sprawdza sie ten rozjaśniacz w sprayu https://www.maxdrogeria.pl/joanna-multi...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM