Imieniny: Malgorzaty Wiktora



Kulinaria Dania rybne Karp pieczony
 
Karp pieczony

Informacje

Czas przygotowania
12 godzin
Czas gotowania
1h 10 minut
Poziom trudności
Cena

Lista składników

1 karp (ok. 1 kg)
4 cebule
2 spore łyżki masła
2 ząbki czosnku
2 gałązki pietruszki
przyprawy: sól
Składniki dla:
3 osób

Karp pieczony Karp pieczony Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Karpia umyj, spraw, przytnij ogon, opłucz i posól. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Włóż cebulę oraz gałązki pietruszki do środka ryby, a resztą cebuli dokładnie obłóż rybę i zawiń ją w folię. Włóż na noc do lodówki.

Następnego dnia usuń cebulę z karpia. Posmaruj wierzch i wnętrze ryby masłem i posiekanym czosnkiem. Włóż rybę do żaroodpornego naczynia i owiń ją folią do pieczenia. Piecz przez ok. 1 godz. w temp. 180°. Możesz udekorować ziarenkami kolorowego pieprzu.


Przepis zaczerpnięty z kulinarneinspiracje.pl 
 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: JAki strój kąpielowy? View the latest post
Moim zdaniem strój kąpielowy powinien być przede wszystkim...

Re: Okulary przeciwsłoneczne. View the latest post
Wybór odpowiednich okularów przeciwsłonecznych jest...

Re: Wakacje Dominikana View the latest post
Powiem Wam szczerze, że sama bardzo chętnie wybrałabym...

Re: Zabiegi odmładzające View the latest post
Zanim jeszcze zaczniemy sięgać po różnego rodzaju zabiegu...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM