Imieniny: Bernarda Samuela



Kulinaria Dania rybne Karp pieczony
 
Karp pieczony

Informacje

Czas przygotowania
12 godzin
Czas gotowania
1h 10 minut
Poziom trudności
Cena

Lista składników

1 karp (ok. 1 kg)
4 cebule
2 spore łyżki masła
2 ząbki czosnku
2 gałązki pietruszki
przyprawy: sól
Składniki dla:
3 osób

Karp pieczony Karp pieczony Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Karpia umyj, spraw, przytnij ogon, opłucz i posól. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Włóż cebulę oraz gałązki pietruszki do środka ryby, a resztą cebuli dokładnie obłóż rybę i zawiń ją w folię. Włóż na noc do lodówki.

Następnego dnia usuń cebulę z karpia. Posmaruj wierzch i wnętrze ryby masłem i posiekanym czosnkiem. Włóż rybę do żaroodpornego naczynia i owiń ją folią do pieczenia. Piecz przez ok. 1 godz. w temp. 180°. Możesz udekorować ziarenkami kolorowego pieprzu.


Przepis zaczerpnięty z kulinarneinspiracje.pl 
 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Rozpuszczalna czy sypana? View the latest post
Jak kawa to w ziarenkach, świeżo mielona :) tutaj znajdziecie...

Busy Europa View the latest post
Najlepsza firma oferująca przewóz busami po Europie...

Gabinet weterynaryjny View the latest post
Najlepszy gabinet weterynaryjny w Krakowie znajduje...

Telefony konferencyjne View the latest post
Gdybyście szukali telefonów konferencyujnych do dużej...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM