Imieniny: Ludwika Piotra



Kulinaria Dania mięsne Udziec wołowy szpikowany słoniną
 
Udziec wołowy szpikowany słoniną

Informacje

Czas przygotowania
2:30 godziny
Czas gotowania
1:30 godziny
Poziom trudności
Cena

Lista składników

750 g udźca wołowego
150 g słoniny
1 cebula
5 łyżek oleju
1 szklanka bulionu warzywnego
2 łyżki mąki
200 ml śmietany słodkiej
1 szklanka wody
mały pęczek koperku
przyprawy: sól, pieprz
Składniki dla:
4 osób

Udziec wołowy szpikowany słoniną Udziec wołowy szpikowany słoniną Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

łoninę pokrój w grube słupki o długości pieczeni, włóż do zamrażalnika na 10 min. Cebulę obierz, posiekaj w kostkę.

Mięso umyj. Przy pomocy długiego, wąskiego noża ostrożnie naszpikuj wołowinę wzdłuż 3-5 słupkami słoniny, natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej olej w brytfannie. Obsmaż mięso, dodaj cebulę. Wszystko podsmażaj 3-4 min i wlej 100 ml bulionu. Mięso duś pod przykryciem przez ok. 1 godz. 30 min, podlewając pozostałym bulionem.

Wyjmij udziec, przecedź sos. Wymieszaj mąkę z wodą i dodaj do sosu. Śmietanę wymieszaj z posiekanym koperkiem, połącz z sosem.

Gotowy udziec polecamy podawać z powstałym sosem i ziemniakami z wody

 

Przepis zaczerpnięty z kulinarneinspiracje.pl 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Wybór dobrego gabinetu psychologicznego View the latest post
Powiedzcie mi proszę, czym kierowaliście się, wybierając...

Re: Ciagle zmeczenie View the latest post
To tez mogą być początki depresji, poczytaj o jej objawach....

Re: Separacja. View the latest post
Znajoma miała ostatnio sprawę i z tego co wiem to korzystała...

Re: Prezent na chrzest View the latest post
Praktyczny prezent waszym zdaniem będzie ok? Zestaw...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM