Imieniny: Dagmary Aleksandry



Kulinaria Dania mięsne Udziec wołowy szpikowany słoniną
 
Udziec wołowy szpikowany słoniną

Informacje

Czas przygotowania
2:30 godziny
Czas gotowania
1:30 godziny
Poziom trudności
Cena

Lista składników

750 g udźca wołowego
150 g słoniny
1 cebula
5 łyżek oleju
1 szklanka bulionu warzywnego
2 łyżki mąki
200 ml śmietany słodkiej
1 szklanka wody
mały pęczek koperku
przyprawy: sól, pieprz
Składniki dla:
4 osób

Udziec wołowy szpikowany słoniną Udziec wołowy szpikowany słoniną Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

łoninę pokrój w grube słupki o długości pieczeni, włóż do zamrażalnika na 10 min. Cebulę obierz, posiekaj w kostkę.

Mięso umyj. Przy pomocy długiego, wąskiego noża ostrożnie naszpikuj wołowinę wzdłuż 3-5 słupkami słoniny, natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej olej w brytfannie. Obsmaż mięso, dodaj cebulę. Wszystko podsmażaj 3-4 min i wlej 100 ml bulionu. Mięso duś pod przykryciem przez ok. 1 godz. 30 min, podlewając pozostałym bulionem.

Wyjmij udziec, przecedź sos. Wymieszaj mąkę z wodą i dodaj do sosu. Śmietanę wymieszaj z posiekanym koperkiem, połącz z sosem.

Gotowy udziec polecamy podawać z powstałym sosem i ziemniakami z wody

 

Przepis zaczerpnięty z kulinarneinspiracje.pl 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Wasz ostatni zakup. View the latest post
Ja kupiłam rewelacyjne kosmetyki http://jejustore.pl/....

Re: Biznes - i co dalej? View the latest post
Tylko po co od razu księgowa jak mozesz zaopatrzysz...

faktura View the latest post
Szukam programu do wystawiania faktur. U nich widziałam...

komunia View the latest post
Za 2 lata mamay komunie córeczki. Sale juz wybrałam...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM