Imieniny: Rogera Serafiny



Kulinaria Dania mięsne Schabowe sakiewki
 
Schabowe sakiewki

Informacje

Czas przygotowania
60 min
Czas gotowania
45 min
Poziom trudności

Lista składników

schab bez kości - 20dag
pieczarki - 4 szt
papryka - 1/2 szt
cebula - 1 szt
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
sól, pieprz
olej
Składniki dla:
2 osób

Schabowe sakiewki Schabowe sakiewki Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Kotlety schabowe zbić na dość cienkie plastry. Przyprawić. Obrać pieczarki - pokroić razem z papryką i cebulą na kostkę. Wrzucić warzywa na rozgrzany tłuszcz i dusić, aż będą miękkie. Dodać przecier, przyprawić - wszystko potrzymać na ogniu przez kilka minut. Masę nałożyć na plastry mięsa, zawinąć w formę sakiewek - można związać je nitką. Rozgrzać piekarnik do 180 stop. C. Włożyć sakiewki wcześniej wyłożone na blasze posmarowanej tłuszczem. Piec ok 45 minut podlewając sosem z warzywami. Przed podaniem zdjąć nitki i polać sosem.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Wymiana walut online View the latest post
O wiele wygodniejsza forma płatności w obcych walutach...

Re: Wycieczka zagranicę View the latest post
Warto miec ze oba karte wielwoalutową https://www.igoriacard.com/....

Re: LAS na własność View the latest post
Cięcie drzew to nie taka łatwa sprawa. Wiadomo pozwolenie...

drukarka firma View the latest post
Jaka drukarkę wybrać do firmy. Drukujemy dużo. Wybrałam...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM