Imieniny: Roberta Eleonory



Kulinaria Dania mięsne Schabowe sakiewki
 
Schabowe sakiewki

Informacje

Czas przygotowania
60 min
Czas gotowania
45 min
Poziom trudności

Lista składników

schab bez kości - 20dag
pieczarki - 4 szt
papryka - 1/2 szt
cebula - 1 szt
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
sól, pieprz
olej
Składniki dla:
2 osób

Schabowe sakiewki Schabowe sakiewki Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Kotlety schabowe zbić na dość cienkie plastry. Przyprawić. Obrać pieczarki - pokroić razem z papryką i cebulą na kostkę. Wrzucić warzywa na rozgrzany tłuszcz i dusić, aż będą miękkie. Dodać przecier, przyprawić - wszystko potrzymać na ogniu przez kilka minut. Masę nałożyć na plastry mięsa, zawinąć w formę sakiewek - można związać je nitką. Rozgrzać piekarnik do 180 stop. C. Włożyć sakiewki wcześniej wyłożone na blasze posmarowanej tłuszczem. Piec ok 45 minut podlewając sosem z warzywami. Przed podaniem zdjąć nitki i polać sosem.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

wynajem mieszkania View the latest post
Przeprowadzam się do narzeczonego i chce moje mieszanie...

faktury View the latest post
Szukam programu do wystawiania faktur. U nich widziałam...

Re: Wasz ostatni zakup. View the latest post
Mój ostatni zakup, to nowa pościel - kupiłam kilka...

Re: spalacze tłuszczu View the latest post
Zobacz sobie na dietę warzywną jadłospis masz tu https://www.zielonomicatering.pl/o-diec...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM