Kulinaria
Dania mięsne
Pulpety z ryżem brązowym Britta, wołowiną i jarmużem
Lista składników200 g ryżu brązowego Britta 500 g wołowiny mielonej (najlepiej z łopatki) 250 g jarmużu 1 duży pęczek natki pietruszki 4 łyżeczki ostrej musztardy np. rosyjskiej 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku olej 3 łyżki drobnych otrębów owsianych 6 łyżek mleka 1?2 łyżeczki pieprzu 2?3 łyżeczki soli Składniki dla: 3 osób
Pulpety z ryżem brązowym Britta, wołowiną i jarmużem
Napisane przez fly
Grudzień 27, 2017
94
0Add
1. Ryż brązowy marki Britta ugotuj w lekko osolonej wodzie, ostudź. 2. Jarmuż umyj, wytnij twarde części i drobno go pokrój. 3. Cebulę i czosnek drobno pokrój w kosteczkę. Rozgrzej 4 łyżki oleju, dodaj cebulę i czosnek, całość zeszklij mieszając. Dodaj jarmuż i mieszając duś ok. 5 minut. Ostudź. 4. Mięso przełóż do miski, dodaj otręby, mleko, ryż brązowy marki Britta, zawartość patelni, musztardę, sól, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut, aby otręby napęczniały. 5. Formuj pulpety. Rozgrzej na patelni 5 łyżek oleju i smaż na średnim ogniu pulpety porcjami. W razie potrzeby dodaj odrobinę oleju. 6. Na koniec przełóż wszystkie pulpety na patelnię, dodaj 1/2 szklanki bulionu (warzywnego lub mięsnego), przykryj patelnię pokrywką i duś mięso do odparowania płynu. 7. Podawaj gorące pulpety z porcją sałatki. Pulpety przed podaniem możesz posypać tartym serem, np. parmezanem. Recenzje użytkowników
Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.
Powered by JReviews
|
EIDO
Na stronie https://eido.pl/ trafiłam na bardzo fajne...
wfirma.pl
Chciałabym samodzielne prowadzić sobie księgowość....
Re: Parca jako niania
Umowa, ważna rzecz nawet ta o dzieło. Wzór znajdziesz...
Re: Praca przy orzechach -wyzysk?
Jest tyle innych możliwości, chociażby praca zdalna....