Imieniny: Marka Jaroslawa



Kulinaria Dania mięsne KURA W PIECZARKACH
 
KURA W PIECZARKACH

Informacje

Czas przygotowania
30 min
Czas gotowania
40 min
Poziom trudności

Lista składników

5 dag TŁUSTEGO,WĘDZONEGO BOCZKU
4 MAŁE CEBULE
2 ZĄBKI CZOSNKU
50dag PIECZAREK
1 KURA ( OK.1,2 kg )
SÓL,PIEPRZ
2 ŁYŻKI TŁUSZCZU DO SMAŻENIA
1 LISTEK LAUROWY
1 ŁYŻECZKA SUSZONEGO TYMIANKU
1 1/2 SZKLANKI CZERWONEGO WINA WYTRAWNEGO
3 ŁYŻKI ŚMIETANY 22%
SOK Z CYTRYNY
Składniki dla:
4 osób

KURA W PIECZARKACH KURA W PIECZARKACH Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

BOCZEK−DROBNA KOSTKA

CEBULA−NA ÓSEMKI

CZOSNEK−NA ĆWIARTKI

PIECZARKI−NA POŁOWY LUB ĆWIARTKI

KURA−NATRZEĆ SOLĄ I PIEPRZEM

BOCZEK PODSMAŻYĆ NA TŁUSZCZU.RUMIANE SKWARKI WYJĄĆ,A NA TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ KURE,PO TYM WYJĄĆ.PIECZARKI TERAZ PODPIEC NA SILNYM OGNIU.DODAĆ CEBULĘ I CZOSNEK,PODDUSIĆ.DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.WŁOŻYĆ KURĘ,DODAĆ SKWARKI I ZIOŁA,WLAĆ WINO I DUSIĆ POD PRZYKRYCIEM PRZEZ 30 MINUT.MIĘSO WYJĄĆ.SOS POŁĄCZYĆ ZE ŚMIETANĄ I LEKKO ZAGOTOWAĆ.DOPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM I SOKIEM Z CYTRYNY.WŁOŻYĆ KURĘ.PODAWAĆ Z ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Kredyt dla firm. View the latest post
Zasadniczo jeżeli chodzi zarówno o kredyty dla firm,...

Re: Meble kuchenne View the latest post
Nie ma co narzekac na obecne oferty, meble są tak piękne,...

Re: Styl w mieszkaniu View the latest post
Styl minimalistyczny, taki gdzie nie ma zbędnych bibelotów,...

Re: Ogród marzeń View the latest post
Mnie marzy się ogród japoński. Na pewno kosztuje duzo...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM