Imieniny: Daniela Dalidy



Kulinaria Dania mięsne Faszerowany indyk
 
Faszerowany indyk

Informacje

Czas przygotowania
30
Czas gotowania
70
Poziom trudności

Lista składników

1 indyk, 500 g mięsa mielonego, po 2 marchewki i pietruszki, 5 pieczarek, kawałek pora, 1 jabłko, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 papryka, 50 ml oleju, 100 g masła, sól, pieprz, ewentualnie 100 g bułki tartej
Składniki dla:
5 osób

Faszerowany indyk Faszerowany indyk Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Indyka nacieramy dokładnie solą i pieprzem. Wszystkie warzywa obieramy i drobno kroimy.N Najlepiej żeby były to świeże warzywa. Mieszamy ze sobą surowe mięso, warzywa i olej - przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą. Indyka faszerujemy powstałą masą i zszywamy go lub spinamy wykałaczkami. Masło topimy w rondelku i polewamy nim indyka bezpośrednio przed pieczeniem. Indyka wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika. Po 20 minutach temperaturę zmniejszamy do 170°C i pieczemy dodatkowo około 45 minut na każdy kilogram masy indyka. Co kilkanaście minut polewamy go wytwarzającym się sosem. Indyka możemy podać w kompozycji z ryżem, lub ziemniakami, lub samego. Według własnych upodobań.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: jak często pozwalacie sobie na metamorfozę? View the latest post
Obawiam się, że jednak większość z nas zbyt rzadko...

Re: Farba z Garniera- jakiś kit View the latest post
Niestety faktycznie niektóre kolory szybko się zmywają....

Re: Deweloper View the latest post
Polecanym deweloperem jest Euro Styl, jedna z jego...

Re: Gabinet kosmetyczny View the latest post
Jak dla mnie wizyty w takich gabinetach to jedynie...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM