Imieniny: Cyryla Edwarda



Kulinaria Dania mięsne Drobiowe faworki
 
Drobiowe faworki

Informacje

Czas przygotowania
0,5h
Czas gotowania
1h
Poziom trudności

Lista składników

- 1,2 kg piersi z kurczaka
- sok z połowy cytryny
- olej do głębokiego smażenia
-tarta bułka
- pieprz biały i sól
Składniki dla:
4 osób

Drobiowe faworki Drobiowe faworki Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

 

Umyte i osuszone mięso pokroić w poprzek na plastry lekko rozbić tak aby nabrały podłużne kształty.

Mięso oprószamy solą oraz pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Całość przykrywamy folią i odkładamy na ok. 1 godz. w chłodne miejsce. Następnie każdy kawałek mięsa przeciąć w środku i przewlec tak samo jak robi się faworki.

Gotowe faworki obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiany kolor.

 

 

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczyny jak z bajki to marzenie każdej kobiety....

Re: Oszczędzanie wody i prądu? View the latest post
Jeżeli chcecie nieco zaoszczędzić na rachunkach za...

Re: Pomysł na biznes? View the latest post
Pomysłów na biznes tak naprawdę może być cała masa....

Re: Aktywny wypoczynek View the latest post
Ja zdecydowanie preferuję aktywny wypoczynek na końskim...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM