Imieniny: Antoniego Jana



Kulinaria Ciasta Tort cappucino
 
Tort cappucino

Informacje

Czas przygotowania
40 min
Czas gotowania
60 min
Poziom trudności

Lista składników

CIASTO I:
5 łyzek cukru
5 jajek
4 łyzki mąki
2 łyżki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
CIASTO II:
5 białek
5 łyżek cukru
20 dag wiórków kokosowych
łyżka mąki
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
KREM:
5 żółtek
3 łyżki mąki
op. cukru wanilowego
kostka masła
budyń smietankowy
1/2 litra mleka
3/4 szkl cukru
25 dag kawy waniliowej cappucino
Składniki dla:
7 osób

Tort cappucino Tort cappucino Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

IASTO I: jajka ubijamy z cukrem, dodajemy kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy i pieczemy w tortownicy ok. 30 min w tem 160C.
CIASTO II: białka ubijamy na sztywną pianę. dodajemy cukier, wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy tak jak biszkopt ciemny.
KREM: mąkę, cukier, budyń i żółtka mieszamy w odrobinie mleka i wlewamy do gotującego się pozostałego mleka. Studzimy. Ucieramy z masłem. Dodajemy kawę.
Na biszkopt kakaowy wykładamy ok. 1/3 kremu, kładziemy ciasto z wiórkami i wykładamy resztą kremu.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Łóżka z materacem View the latest post
Szukacie dobrych łózek? Polecam zerknąć na tę ofertę...

Re: Gospodarcza budowa domu View the latest post
Polecam wybrać firmę Mawit, w ich ofercie znajduje...

Okna - sklep View the latest post
Nie wiesz gdzie kupić profesjonalne okna? Zdecydowanie...

Kwas hialuronowy View the latest post
Gdybyście szukali profesjonalnego gabinetu w którym...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM