Imieniny: Anety Bogdana



Kulinaria Ciasta Szarlotka z budyniem
 
Szarlotka z budyniem

Informacje

Czas przygotowania
25 min
Czas gotowania
60 min
Poziom trudności
Cena

Lista składników

0,5 kg mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag margaryny
1 szklanka cukru
2 jajka
1,5 kg jabłek
2 budynie waniliowe
3 szklanki mleka
Składniki dla:
7 osób

Szarlotka z budyniem Szarlotka z budyniem Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Mąkę, proszek, margarynę, cukier i jajka szybko zagnieść i odstawić na 15 minut. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem formie, a na niej ułożyć obrane i pokrojone jabłka. Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Zarówno jabłka jak i budyń,można posypać cynamonem. Rozwałkować lub zetrzeć na tarce drugą część ciasta i przykryć budyń. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 160−170 °C.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Meble kuchenne View the latest post
Dodałbym jeszcze do tego Interio w Domotece ;). Bardzo...

Re: Sklep z meblami View the latest post
Ja ostatnio szukałam różnych mebli. Nie mogłam się...

Re: podróżowanie z dziećmi View the latest post
Jest to niewątpliwie ciekawa alternatywa dla typowych...

Re: Ból głowy View the latest post
Środków które pozwalają zwalczyć taką dolegliwość jest...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM