Imieniny: Juliusza Lukasza



Kulinaria Ciasta Jabłecznik z kruszonką
 
Jabłecznik z kruszonką

Informacje

Czas przygotowania
80 min
Czas gotowania
50 min
Poziom trudności

Lista składników

CIASTO

4 jajka
1 szkl. cukru
1 i 1/2 szkl. mąki
1 cukier waniliowy
3/4 szkl. oleju
1 proszek do pieczenia

1 słoik musu jabłkowego + 1/2 łyżeczki cynamonu

KRUSZONKA

1/2 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru
1 cukier wanilowy
1 szkl. mąki
szczypta proszku do pieczenia
Składniki dla:
7 osób

Jabłecznik z kruszonką Jabłecznik z kruszonką Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Składniki ciasta wymieszać ze sobą aż powstanie jednolita masa.

Ciasto wlać do formy (23/24 cm) wysmarowanej margaryną. 

Wyłożyć równomiernie na wierch mus jabłkowy z cynamonem . 

 

Składniki kruszonki wymieszać tak aby się dokładnie połączyły.

Rozsypać kruszonkę po całej powierzchni jabłek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.

 

Piec w temperaturze 180 stopni C, około 50 min.

 

Image Gallery

Jabłecznik z kruszonką
Jabłecznik z kruszonką

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM