Imieniny: Kai Lukasza



Kulinaria Ciasta Ciasto siekane półfrancuskie
 
Ciasto siekane półfrancuskie

Informacje

Czas przygotowania
12h
Czas gotowania
1h
Poziom trudności

Lista składników

- 48 dkg mąki krupczatki
- 30 dkg margaryny
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- szczypta soli
Składniki dla:
6 osób

Ciasto siekane półfrancuskie Ciasto siekane półfrancuskie Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Do przesianej mąki dodajemy odrobinę soli, zimne masło i siekamy do kompletnego zarobienia . Wynosimy na 12 godz do schłodzenia.Wałkujemy 3 razy, ostatni raz wałkujemy w formie prostokąta, wycinamy w paski 2 cm szerokie, długie 7 cm. Spiralnie owijamy wokół foremek.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Ciagle zmeczenie View the latest post
To tez mogą być początki depresji, poczytaj o jej objawach....

Re: Separacja. View the latest post
Znajoma miała ostatnio sprawę i z tego co wiem to korzystała...

Re: Prezent na chrzest View the latest post
Praktyczny prezent waszym zdaniem będzie ok? Zestaw...

Re: Buty ze sklepu ... View the latest post
Przy zakupach przez internet jest opcja zwrotu, więc...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM