Imieniny: Gawla Florentyny



Kulinaria Ciasta Ciasto siekane półfrancuskie
 
Ciasto siekane półfrancuskie

Informacje

Czas przygotowania
12h
Czas gotowania
1h
Poziom trudności

Lista składników

- 48 dkg mąki krupczatki
- 30 dkg margaryny
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- szczypta soli
Składniki dla:
6 osób

Ciasto siekane półfrancuskie Ciasto siekane półfrancuskie Hot

Ocena autora
 
0.0
Ocena użytkowników
 
0.0 (0)

Do przesianej mąki dodajemy odrobinę soli, zimne masło i siekamy do kompletnego zarobienia . Wynosimy na 12 godz do schłodzenia.Wałkujemy 3 razy, ostatni raz wałkujemy w formie prostokąta, wycinamy w paski 2 cm szerokie, długie 7 cm. Spiralnie owijamy wokół foremek.

Recenzje użytkowników

Brak recenzji użytkowników dla tej pozycji.

Oceny (im wyższa tym lepsza)
Smak*
Trudność*
Cena*
Komentarz*
    Proszę wpisać kod zabezpieczający.
 
 
Powered by JReviews
 
Najnowsze komentarze:

Re: Oświadczyny marzeń View the latest post
Oświadczynom na jachcie żadna kobieta się nie oprze...

Re: Migdałki View the latest post
Przyczyn chrapania moze być wiele. Nie należy tego...

Re: Wakacje 2016 View the latest post
Każdy lubi coś innego ale takie wakacje na jachcie,...

pasożyty u dzieci View the latest post
Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało jakieś...

Partnerzy:
Handsomemen.pl Tworzenie stron Joomla Perfumeriapasja.pl Pierwsze objawy ciąży Privat Rengøring service Pasja.org Zostań PARTNEREM